Artikelen

State of the Left - juni 2017

  De Schulz-blues

De Schulz-mania gaf sociaaldemocraten in Europa hoop, maar na een reeks nederlagen in enkele deelstaten is de ster van de SPD-leider wat gaan tanen en heerst de Schulz-blues. Toch bestaat de kans dat Martin Schulz opnieuw onder stoom geraakt voor de federale verkiezingen in september.
Tobias Dürr en Michael Miebach

Policy Network politieke waarnemers
Maandelijkse berichten uit de hele wereld. De "State of the Left" bevat bijdragen van zowel reguliere columnisten als gastschrijvers

naar de pagina van Policy Network

  En Marche op weg naar een meerderheid?

Op 11 en 18 juni vinden de parlementsverkiezingen plaats. Wat zijn de vooruitzichten voor de beweging van president Emmanuel Macron, ‘La République En Marche!’? Haalt ze een volstrekte meerderheid of wordt ze ‘gewoon’ de grootste?
Samuel Sigere

  Labor troeft rechtspopulisten af

Met een overtuigende verkiezingsoverwinning in het traditioneel conservatieve West-Australië, toont Labor dat het wel degelijk mogelijk is om goedkoop populisme van uiterstrechts, gebaseerd op rassenpolitiek, te verslaan.
Cameron Milner

   De doorbraak van extreemrechts

Daar waar extreemrechts in West-Europa terrein verliest, rukken de populistische krachten op in Bulgarije. Na de verkiezingen in maart vormde de centrumrechtse partij GERB er een coalitie met de United Patriots, die onder andere goede vriendjes zijn met Marine Le Pen. 
Dimitar Bechev

   Democraten krijgen een energieboost

De Democratic Party profiteert van de anti-Trump woede die overal aanwezig is. Toch moet ze meer zijn dan enkel een anti-Trump partij, wil ze dit momentum doortrekken tot in 2018. 
Giulia Marchiori Ceresa

   TINA: een triomf voor Links
In de huidige postindustriële samenleving kampen linkse partijen overal met dezelfde problemen. Wat zijn de uitdagingen waar ze voor staan? En hoe kunnen ze opnieuw electoraal succesvol worden? Het is tijd voor een comeback van Links.
Ruy Teixeira

 Free business joomla templates
Ontwerp Amsab - Powered by Amsab helpdesk