Wie krijgt de sleutels van de stad?

Wim Vermeersch
13 oktober 2017

We staan morgen op exact één jaar van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De partijhoofdkwartieren in Brussel zijn al een tijdje bezig met de lokale stembusgang en gisteren lazen we het bericht dat er in Antwerpen een breed bondgenootschap komt van Groen, sp.a en onafhankelijken, als dat zondag wordt goedgekeurd op de partijcongressen. ‘Sp.a neemt vrede met een troostprijs’ kopte De Morgen (12/10) daarover, nu blijkt dat socialisten niet de eerste plaatsen op de lijst zouden krijgen. De postjes zijn echter niet de essentie van het verhaal waar men aan schrijft.

Lees meer: Wie krijgt de sleutels van de stad?

Waarom SPD haar slechtste resultaat ooit behaalde

Wim Vermeersch
25 september 2017

Beiden regeringspartijen uit de Grote Coalitie zijn gisteren sterk achteruit gegaan. Voor SPD was het zelfs het slechtste verkiezingsresultaat in haar geschiedenis. Hoe komt het dat de Duitse sociaaldemocraten op 20,7% terugvallen?

Lees meer: Waarom SPD haar slechtste resultaat ooit behaalde

Linkse antwoorden op rechtse frames

Wim Vermeersch
08 september 2017

De voorbije week heeft nogmaals aangetoond hoe het politieke spel zal worden gespeeld tot aan de volgende verkiezingen. De N-VA wil het over het culturele hebben en de linkse oppositie over het sociale. Wie die heftige strijd wint, wint de verkiezingen in 2019. In die optiek was het een goede week voor de linkse oppositie. SP.A kon de regering vastzetten rond de pensioenhervorming en Groen scoorde met ‘tijd voor de volledige waarheid’ over het Zomerakkoord. Beide partijen beseffen dat ze all-in moeten gaan op de sociale flank van de regering.

Lees meer: Linkse antwoorden op rechtse frames

De drooglegging van de sociale zekerheid. Met de groeten van Open VLD

Wim Vermeersch
24 augustus 2017

'Is de ideale wereld van Open VLD er één zonder sociale bijdragen', vraagt Wim Vermeersch zich af na de verschillende voorstellen die de partij onlangs lanceerde. Hij ziet een poging tot drooglegging van onze sociale zekerheid. Met de groeten van Open VLD.

Lees meer: De drooglegging van de sociale zekerheid. Met de groeten van Open VLD

COSTA vermoordt TINA

Wim Vermeersch
22 mei 2017

Het gaat goed met Portugal. Na het EK voetbal vorige zomer, won het deze week het Eurovisiesongfestival, en ook op economisch vlak gaat het stilaan beter met het land. Met dank aan de socialistische regering-Costa. Die is bijna 1,5 jaar aan de macht, investeert fel in sociaal beleid en haalt tegelijk makkelijk de Europese begrotingsdoelstellingen.Daarmee heeft ze koelbloedig ‘TINA’, het discours dat ‘There Is No Alternative’ voor het besparingsbeleid om de begroting te doen kloppen, vermoord. Hoe heeft ze dat precies gedaan?

Lees meer: COSTA vermoordt TINA

Pagina 1 van 15

Free business joomla templates
Ontwerp Amsab - Powered by Amsab helpdesk